lucrari de suflet

TUTORIALE DESEN

Portret

Paginati desenul, trasati axa centrala, compuneti imaginea, fixati-va cateva repere ( fruntea,nasul si distanta de la nas la barbie sunt de obicei egale).(fig.3)Observati ca urechile se incadreaza pe linia axelor orizontale ochi - nas. Nasul este un trapez cu baza mare in jos iar globii oculari se deseneaza in intrgime.Lacrimarul e pe linia verticala a narilor, jumatatea ochilor pe linia verticala a gurii, distanta dintre ochi este de obicei lungimea unui ochi(fig 4,5).Stabiliti intensitatea inchisurilor si subliniati volumul cel mai iesit in afara ovalului fetei, nasul.(fig.7)

Alburile vor evidentia bosele frontale,  constructia ochilor, a nasului si a pometilor. Incercati sa geometrizati constructia pentru a intelege cat mai bine volumele . Insistati pe constructia gatului: sternocleidomastoidianul (muschiul ce pleaca din spatele urechii pana in clavicula) este subliniat atat prin linie cat si prin valoare.(fig9).

Nu neglijati particularitati ca ochelarii modelului sau gulerul camasii, dar nici nu insistati asupra lor, sunt accidente .Cateva mici detalii pe urechea din lumina si portretul este gata de fixat.
Pictura, tablouri, meditatii pictura si desen in galeria de arta Vali Ciobanu  
            email: valiirina@gmail.com  tel: 0724.22.63.60