lucrari de suflet

TUTORIALE PICTURA

Icoana pe lemn

Dupa ce ati slefuit bine lemnul luati o pensula mica 01 cu par natural si schitati-va desenul in tempera.Daca nu stiti sa desenati foarte bine puteti decalca desenul. (fig.1)

In momentul in care sunteti siguri de desen umpleti cu culoare rosie fondul pe care veti pune foita mai tarziu(rosul va incalzi foita de aur )(fig.2)

Dati vernisul pe baza de alcool(recomand Manilla deoarece are o consistenta potrivita) fara a lasa urme de pensula pe suprafata pe care puneti foita.

Amesteacati culoarea tot timpul cu emulsie (un galbenus de ou cu 5 parti apa si una de otet pentru a nu se strica foarte repede).Emulsia va ingrasa un pic culoarea si va va permite sa o modelati mai usor.

Cand mixtionul scartaie la atingere e gata. E aproape uscat ,nu trebuie sa vi se lipeasca degetele de el.Puneti cu grija foita sa nu o sifonati apoi,cu o pensula moale curatati suplusul(fig 6).

Cu un compas incarcat de o culoare relativ fluida trageti aureola.Pictati si marginea icoanei cu un rosu vermillion.Corectati foita si intrati in detalii(fig 7).

Dupa ce ati pictat vesmintele,harnasamentul ,blicurile finale trasati sulita si scrieti textul. Vernisati

Pictura, tablouri, meditatii pictura si desen in galeria de arta Vali Ciobanu  
            email: valiirina@gmail.com  tel: 0724.22.63.60