lucrari de suflet

TUTORIALE PICTURA

Marina

Pe o panza grunjoasa, foarte absorbanta vom face o schita de compozitie rapida folosind ca diluat un medium sicativ flamand (este gras ceea ce-mi permite sa modelez mult mai usor suprafata, se usuca rapid si, datorita tentei galbui, imi va incalzi usor intreaga lucrare)(fig 1). 

Marinele sunt lucrari de atmosfera ,cerul si apa fiind elemente foarte importante. Stabiliti-va cele doua planuri si schitati elementele din fundal. Aveti grija la perspectiva, inchisurile din prim plan (perspectiva inversa) imi vor sublinia senzatia de profunzime(fig.2).

Modelati in intregime cerul, apa orasul-elementele din fundal folosind pensule din par de porc mari si aspre (nu intrati in detalii, datorita perspectivei ele sunt estompate). Amestecati tot timpul culoarea cu mediumul sicativant pentru a ingrasa panza dar si pentru o uscare mai rapida(fig 3). Desenati compozitia .Velele colorate vor mari contrastul dar vor crea si o atmosfera mai calda, mai vesela(fig.5).

Cu sicativ diluat amestecat cu putina culoare creati laviuri colorate cu care veti reveni pe panza foarte bine uscata. Dilutia culorii e la latitudinea fiecaruia ,ideea este sa lasati sa transpara tonul de dedesupt. Lasati sa se usuce cel putin o luna lucrarea pentru a nu antrena la vernisare laviurile si glasiurile (amestec de pigment doar cu sicativ gras sau ulei de in).

Pictura, tablouri, meditatii pictura si desen in galeria de arta Vali Ciobanu  
            email: valiirina@gmail.com  tel: 0724.22.63.60