lucrari de suflet

TUTORIALE PICTURA

Natura statica

Paginati natura astfel incat sa-i pastrati lucrarii aerul monumental.Nu ingramaditi obiectele,nu le subdimensionati si nu intrati in detalii inutile(fig 2).

Puneti culoarea aproape monocrom (avand o singura culoare) pe obiecte. Redati volumele mari si incercati sa pastrati desenul initial.

Rosul draperiei va va stabili contrastele.Nu puneti inca intensitatea maxima,lasati loc pentru modeleu ( redarea a volumului prin introducera in culoara a albului in zona de lumina si a negrului in zona de umbra)(fig 5). Nu lucrati prea pastos deocamdata,incercati sa va hotarati asupra acordului cromatic inainte de a incarca panza cu culoare (pasta,cantitate de pigment)(fig 7)

Modelati draperia accentuindu-i volumele si stabilind clar planul pe care sunt asezate obiectele(fig.6).

Corectati desenul daca este necesar,intrati in detalii .Construiti faldurile draperiei ,incepeti sa diferentiati textura metalelor (felul cum primeste lumina ,daca e mat sau lucios,daca ia sau nu reflexii de la celelalte obiecte) (fig.11).

Asteptati cel putin o luna (sunt artisti care va vor recomanda 4-6 luni ,dar daca ati folosit sicativ cred ca este suficient o luna) inainte de a vernisa pentru ca uleiul sa se usuce in profunzime.

Pictura, tablouri, meditatii pictura si desen in galeria de arta Vali Ciobanu  
            email: valiirina@gmail.com  tel: 0724.22.63.60